Padel

Padel är en sport vars popularitet har ökat explosionsartat i såväl Finland som runtom i världen – och med all anledning! Padel är fartfyllt och medryckande, lätt att lära sig och roligt att spela. Dessutom är det ett utmärkt sätt att förbättra sin kondition i ett socialt sammanhang i goda spelpartners sällskap. I padel är ett gott och smidigt teamarbete viktigare än rå styrka. I officiella sammanhang spelas padel alltid som dubbelspel, men under träningar är det vanligt att se ett varierande antal spelare på banan.

UTRUSTNING FÖR PADEL

Rätt långt påminner padelbanan om en tennisbana. Men padelbanan är mindre och den omges av tre meter höga glasväggar. Dessa väggar får, och bör, utnyttjas i enlighet med spelreglerna.

Även padelracketen påminner om en tennisracket, men är mindre, lättare och har inga strängar. Racketen är kortskaftad, vilket gör den lätt att använda. Padelbollen ser ut som tennisbollen, men är något mjukare och rör sig långsammare . I våra padelklubbar kan man vid behov hyra racket och köpa bollar.